Labioplastika - korekcija stidnih usana

Autor:

Labioplastika odnosno korekcija stidnih usana je kirurški zahvat smanjenja malih ili velikih stidnih usana. Operativnim zahvatom višak kože na stidnim usnama, koji ženama predstavlja problem prilikom obavljanja higijene, spolnog odnosa ili sportskih aktivnosti, jednostavnim operativnim zahvatom se korigira i odstranjuje. Labioplastiku najčešće zahtjevaju žene kojima se, nakon poroda, mijenja volumen stidnih usana i one mogu patiti od povečanog volumena kože na spolnim usnama. Estetski kirurški zahvat izvodi se pod općom, a u određenim slučajevima i pod lokalnom anestezijom. Rezultati su trajni.

Kandidati

Da bi pristupila operativnom zahvatu labioplastici, žena mora biti punoljetna.  Međutim, na ovaj zahvat odlučuju se i mlade djevojke koje imaju problema s disfunkcionalnošću stidnice,  kao i žene u kasnijoj životnoj dobi zbog gubitka elastičnosti i volumena velikih stidnih usana.  Labioplastikom se takve smetnje otklanjaju, a preoblikovanjem i smanjenjem stidnih  usana te tkiva oko otvora, povečava se i užitak tijekom spolnog odnosa.

labio2A

Priprema

Labioplastika zahtjeva nekoliko preoperativnih pretraga kao što su anesteziološki pregled i nalaz krvi. Također, potrebno je naglasiti kako se u razdoblju prije operacije ne preporuča konzumiranje lijekova poput Aspirina i Andola zbog njihovog djelovanja na sastav krvi.

Zahvat i postoperativna njega

Zahvat, u prosjeku, traje sat vremena. Bolovi nakon operativnog zahvata ublažavaju se analgeticima, a nakon operativnog zahvata neophodno je održavanje higijene antibakterijskim sapunom i korištenjem mekanih higijenskih uložaka. Oporavak traje 10-tak dana. Otekline, koje nastaju operativnim zahvatom, povlače se nakon nekoliko tjedana. Šavove nije potrebno uklanjati, jer se za ove operativne zahvate koriste meki i samoraspadajući. Kako bi se bolovi, nelagodan osjećaj i peckanje, prebrodili u što kraćem razdoblju i vratili se svakodnevnim aktivnostima, neophodno je držati se uputa liječnika.  

Efekt

Ljepši estetski izgled i poboljšana funkcionalnost zadovoljavaju pacijentice kojima se u konačnici popravlja i samopouzdanje.

Objavljeno: 19.02.2015

Savjetujte se sa stručnjakom iz struke Labioplastika - korekcija stidnih usana

Labioplastika - korekcija stidnih usana - Cijene

Cijene od 2.000 €
obično za 2.000 €
Poliklinika za estetsku kirurgiju Dr. Tončić
Dr. Maletić Ana
Daruvar, Zagreb
Cijene od 700 €
obično za 1.200 €
Dr. Maletić Ana
Duško Maletić Dr.med.
Daruvar, Zagreb
Cijene od 700 €
obično za 1.200 €
Duško Maletić Dr.med.
Cijene od 1.480 €
Poliklinika Sinteza
Cijene od 1.480 €
Prof. dr. med. Mislav Gjurić

Labioplastika

98% vrijedi. TEMELJU 541 OCJENA.

Stručnjaci u vašoj okolini   
Zahvate, za koje se spremaju ostali