Prirodna ulja za prekrasnu kožu lica

Autor: Notino, s.r.o.

Sve više žena daje prednost prirodnim uljima pred klasičnim kremama za lice. Za razliku od uobičajene kozmetike, prirodna ulja ne sadrže nikakve konzervanse niti parfeme i stoga su prikladna za svaki tip kože. Zahvaljujući tehnologiji hladnog prešanja u istim ostaju svi važni vitamini i minerali. Koja prirodna ulja su najomiljenija i kakve imaju učinke?

Oleje pece o plet 2

Arganovo ulje

Arganovo ulje je u kozmetici vrlo cijenjeno zbog visokog sadržaja antioksidansa. Nadimak mu je "tekuće zlato", a također je poznato kao marokansko ulje jer se dobiva prešanjem plodova argana koja rastu isključivo u jugozapadnom Maroku.

Arganovo ulje bogato je prije svega vitaminom E, esencijalnim masnim kiselinama i bjelančevinama. Zahvaljujući tome arganovo ulje ima blagotvorne učinke za našu kožu, kosu i nokte. Štiti od štetnih vanjskih utjecaja, zaglađuje bore i pomaže u borbi protiv akni i ekcema. Prikladno je za svaki tip kože te ublažava crvenilo i nadraženost. Kosi i noktima daje poseban sjaj i intenzivno ih hrani.

Oleje pece o plet 3

Kokosovo ulje

Za izrazito intenzivnu hidrataciju vaše kože idealan izbor je kokosovo ulje koje je doslovce napucano svim odličnim tvarima. Njegovu svestranu primjenu će cijeniti ne samo ljudi sa suhom kožom, nego i svatko koga muče ekcemi, akne ili strije.

Kokosovo ulje se sastoji od kiselina koje pomažu uništavati gljivice i djeluje kao prirodan antibiotik. Kokosovo ulje ima također visoku koncentraciju prirodnih antioksidansa koji u obliku vitamina A,C i E sprječavaju starenje kože.

Oleje pece o plet

Kozmetički proizvodi s visokim udjelom prirodnih ulja

Prirodna ulja si možete priuštiti u raznim kozmetičkim proizvodima kao što naprimjer nudi brand Saloos. Bio ulja za regeneraciju kože lica su sastavni dio ponude branda. Njihov temelj predstavlja mješavinu tri hladno prešana ulja s dodatkom kvalitetnih esencijalnih ulja. Za hidrataciju lica dovoljno je staviti par kapi na lice te ih nježno umasirati.

Ulja za regeneraciju lica prikladna su također kao podloga za make-up. Isprobati možete također hidrofilno ulje za skidanje šminke koje nježno, a istovremeno temeljito uklanja šminku s lica. Zahvaljujući redovitom korištenju prirodnih ulja, koža vašeg lica će dobiti zdravi izgled i uz to ćete spriječiti njezinu dehidrataciju.

Objavljeno: 23.04.2018

Anti aging - Novosti

Diskusija na temu

Stručnjaci u vašoj okolini   
Zahvate, za koje se spremaju ostali